Login

Αρχείο Σεπτέμβριος 2016

Διαδραστικά Σχολικά Βιβλία

diadr_books

http://ebooks.edu.gr/new/

«Ψηφιακή Εκπαιδευτική Πλατφόρμα, Διαδραστικά Βιβλία και Αποθετήριο Μαθησιακών Αντικειμένων»

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ και ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 28-09-16

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Διδασκόντων  και ο Διευθυντής του 1ου Γενικού Λυκείου  Πεύκης προσκαλεί τους γονείς και κηδεμόνες όλων των μαθητών του σχολείου, σε συνάντηση την  Τετάρτη 28/09/2016, και ώρα 6:30 μ.μ., στην αίθουσα Τελετών του Λυκείου (Λεωφόρος Ειρήνης 34) προκειμένου να διεξαχθεί ενημέρωση και συζήτηση για θέματα που αφορούν τη λειτουργία του σχολείου.

   Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Ανδρέας Κότσιφας

Πατήστε εδώ για να δείτε την ενημερωτική παρουσίαση.

Ύλη Μαθημάτων Πανελλαδικών 2016-17, Οδηγίες διδασκαλίας, Αλλαγές στο μηχανογραφικό δελτίο

Για την ύλη των Πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων 2016-17  πατήστε εδώ (ΦΕΚ 2894/12.09.2016)

Η επίσημη ανακοίνωση του Υπουργείου 12-09-2016

Αλλαγές στο Μηχανογραφικό 2017 (ΦΕΚ Β 2744/31.8.2016)

NEO! — > Οδηγίες διδασκαλίας των μαθημάτων για το σχολικό έτος 2016-17

Νέα Σχολική Χρονιά 2016-2017

Μήνυμα προς τις μαθήτριες και τους μαθητές   για την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς 2016-2017

      «Αγαπητές  Μαθήτριες, Αγαπητοί Μαθητές,

     Σας υποδεχόμαστε και σας καλωσορίζουμε στο γνώριμο περιβάλλον του Σχολείου σας με πολλή χαρά και ιδιαίτερη συγκίνηση.

     Ξεκινάμε σήμερα και με την Ευλογία της Εκκλησίας, τη νέα Σχολική χρονιά. Ευχόμαστε τόσο οι καθηγητές σας, όσο και εγώ προσωπικά να έχετε μια δημιουργική Σχολική χρονιά που θα χαρακτηρίζεται από Υγεία, Δύναμη, Πρόοδο και διάθεση για επίτευξη ακόμη και των πιο φιλόδοξων στόχων σας.

     Με χαρά υποδεχόμαστε τους νέους μας μαθητές της Α’ Λυκείου στη μαθητική μας κοινότητα και ελπίζουμε πολύ γρήγορα να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις της ανώτερης βαθμίδας της Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης όπως και στις πρακτικές του Λυκείου μας βοηθώντας από την πλευρά τους στην εύρυθμη λειτουργία του, για το καλό όλων.

     Στους μαθητές της Β΄Τάξης, που ανταποκρίθηκαν με επτυχία στην πρόκληση της προσαρμογης στις απαιτήσεις  της ανώτερης βαθμιδας εκπαίδευσης και στις εκπαιδευτικες αλλαγές τους ευχόμαστε, με συμπαραστατη το σχολείο και τους εκπαιδευτικους τους την ιδια επιτυχή πορεία και φέτος.

      Στους μαθητές μας της Γ’ τάξης, ανοίγουμε την αγκαλιά μας, τους κοιτάμε στα μάτια και αναλογιζόμενοι τον μεγάλο αγώνα τους αυτή τη χρονιά, τους ευχόμαστε Υγεία και Δύναμη για να πετύχουν τα όνειρά τους. Ξέρουν ότι το δυναμικό των καθηγητών και εγώ προσωπικά κάνουμε ό,τι είναι ανθρώπινα δυνατό προκειμένου να περάσουν μια συναρπαστική χρονιά, ένα απολαυστικό ταξίδι που θα συμπεριλαμβάνει και τη γνώση πρωτίστως, όσο και τη χαλάρωση και διασκέδαση όπως επιτάσσουν οι Παιδαγωγικές Αρχές.

     Όλοι μαζί, με πνεύμα εμπιστοσύνης και θετική διάθεση θα προχωρήσουμε και αυτή τη χρονιά και θα συνεχίσουμε να χαιρόμαστε το Σχολείο μας απολαμβάνοντας τις δυνατότητες του και τις παροχές του.

    Χρειαζόμαστε και τη συμπαράσταση και τη συνεργασία των φορέων του Δήμου Λυκόβρυσης – Πεύκης που τη προηγούμενη χρονιά, οφείλω να ομολογήσω ότι στάθηκαν ακούραστοι συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι στο έργο μας σε πολλά επίπεδα. Μας στήριξαν και ήταν πάντα δίπλα μας και παρά τις οικονομικές δυσκολίες  πάντα βρισκόταν μια λύση.

       Σε όλους τους Γονείς ευχόμαστε Δύναμη και κουράγιο γιατί παρά τις δύσκολες κοινωνικές συγκυρίες, καλούνται να παίξουν ένα δύσκολο ρόλο ευθύνης. Να είναι κοντά στα παιδιά τους και να τα περιβάλλουν με στοργή και αγάπη.   Να συνεργάζονται με το Σχολείο και μακάρι η διακριτική παρουσία τους στο Σχολείο και η συνεργασία τους με αυτό να διατηρείται για το καλό της Παιδείας τους.

Αγαπήστε και σεβαστείτε το Σχολείο σας και καταστήστε το πόλο Δημιουργίας, προόδου, Γνώσης και χαράς.

Καλή χρονιά.

Καλή Δύναμη σε όλους.»

Έναρξη Σχολικού Έτους 2016-17. Αγιασμός.

Σας ενημερώνουμε  ότι η τελετή του Αγιασμού για την έναρξη του νέου ΣχολικούΈτους  2016-17, θα τελεσθεί τη Δευτέρα 12/09/2016  και ώρα 10  π.μ.

Μετά την τελετή του Αγιασμού θα μοιραστούν τα βιβλία στους μαθητές.

Ο Διευθυντής του Σχολείου

Κότσιφας Ανδρέας

Ηλεκτρονικές εγγραφές των επιτυχόντων των Πανελλαδικών 2016

 Από τις 5 έως τις 12 Σεπτεμβρίου οι ηλεκτρονικές εγγραφές των επιτυχόντων των Πανελλαδικών

Από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοινώνεται ότι η εγγραφή των επιτυχόντων των Πανελλαδικών Εξετάσεων έτους 2016 στις Σχολές και τα Τμήματα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 5 έως 12 Σεπτεμβρίου 2016.

Για την εγγραφή των επιτυχόντων για πρώτη φορά φέτος τίθεται σε λειτουργία το σύστημα της υποχρεωτικής ηλεκτρονικής εγγραφής χωρίς την αναγκαιότητα κατάθεσης δικαιολογητικών και χωρίς να απαιτείται η μετάβαση των επιτυχόντων στις Σχολές και τα Τμήματα επιτυχίας τους. Με τον τρόπο αυτό οι επιτυχόντες δεν επιβαρύνονται με το πρόσθετο κόστος της μετακίνησης για την εγγραφή τους και με την επιπλέον διαδικασία της συλλογής και αποστολής δικαιολογητικών.

Η διαδικασία εγγραφής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα πραγματοποιείται κατά το ανωτέρω διάστημα με αίτηση των επιτυχόντων για τη Σχολή ή το Τμήμα επιτυχίας τους μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής του Υπουργείου Παιδείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://eregister.it.minedu.gov.gr, εισάγοντας τον ίδιο κωδικό πρόσβασης (password) που χρησιμοποίησαν για την εισαγωγή τους στην ηλεκτρονική εφαρμογή του Μηχανογραφικού Δελτίου. Η εφαρμογή θα βρίσκεται σε λειτουργία από το μεσημέρι της 5ης Σεπτεμβρίου 2016.

Ημερολόγιο
Σεπτέμβριος 2016
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
« Ιούλ   Οκτ »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  
Επικοινωνία
1 ΓΕΛ Πεύκης
Λεωφ. Ειρήνης 34
Πεύκη 15121

ΤΗΛ: 2108020251 ΤΗΛ-FAX: 2108064586
e-mail: 1lykpefk@sch.gr